Podczas konferencji rodzinnej potrzeby wszystkich są moderowane w kierunku celu.
Obecnie ustawione na Indeks
Obecnie ustawione na Śledź

Wyjaśnienie statusu wewnątrzrodzinnego

Firmy rodzinne mają szczególną cechę. Jest to zarówno mocna, jak i słaba strona. W każdej firmie rodzinnej współgrają ze sobą nawet trzy bardzo różne systemy lub "światy". System rodzinny jako jądro, system firmowy jako kolejny "członek rodziny" (ale rządzący się innymi prawami) oraz system akcjonariuszy (odgrywający ważną rolę zwłaszcza w większych firmach rodzinnych).

Wszystkie trzy systemy mają zupełnie inne wartości i osobliwości (patrz też krótko >tutaj nasze wideo i ze względu na swoje źródło, rodzinę, powodują szczególne możliwości w zaufaniu i szczególne słabości ze względu na stałą zmianę ról w różnych systemach.

Kto czego tak naprawdę chce? A jaki jest cel?

W chronionym i ściśle poufnym otoczeniu przeprowadzamy często na początku towarzyszenia rodzinie poufne rozmowy indywidualne ze wszystkimi uczestnikami systemu rodzinnego. W centrum uwagi znajdują się "aktorzy", którzy są również aktywni w biznesie i chcą być aktywni. Ponadto, nieaktywni członkowie rodziny również odgrywają rolę w holistycznym spojrzeniu na zmianę pokoleniową, która również powinna zostać włączona do procesu.

Odbicie z zewnątrz pomaga w odbiciu od wewnątrz

W tych poufnych rozmowach pomagamy Ci rozpoznać i spojrzeć na Twoje własne role i wzorce w sposób świadomy. Wszystkie troski, lęki, życzenia i nadzieje związane ze zmianą pokoleniową są zebrane razem. Zidentyfikowano możliwe obszary konfliktu i podkreślono potencjalne możliwości.

Czego potrzebuje system rodzinny i jego członkowie? Czego potrzebuje system spółki i system akcjonariuszy? Ta indywidualna analiza stanowi podstawę do uzgodnienia dalszych działań i opracowania strategii dla procesu zmiany pokoleniowej.

Jedna z naszych specjalnych funkcji: Dzięki naukowo sprawdzonym ocenom online firmy KERN przyszli nabywcy mogą sami sprawdzić, czy ich własna przyszłość rzeczywiście leży w przedsiębiorczości i jakie możliwości rozwoju osobistego można by z pożytkiem wykorzystać. Na stronie MÓJ-ENTREPRENEUR-CHECK dowiedz się więcej. Idealne wsparcie dla wszystkich członków rodziny w tym ważnym życiowym problemie.